Inpassing A2 in Leidsche Rijn, Utrecht

Gemeente Utrecht, 13 juli 2001

Voor de inpassing van de A2 in Leidsche Rijn zijn verschillende mogelijkheden. Het ministerie van Verkeer & Waterstaat, ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht laten deze onderzoeken. Dit zogeheten rapport Rijnboutt is nu in eerste concept gereed. Het onderzoek wordt op een aantal punten nog aangevuld.

geluidshinder maatgevend

De gezamenlijke opdrachtgevers hebben geconstateerd dat de problematiek van de Europese regelgeving voor luchtkwaliteit door Rijnboutt gedegen is onderzocht. Hierbij is duidelijk dat deze problematiek minder groot is dan verwacht en niet bepalend voor de keuze van de inpassing. Dit betekent dat de geluidshinder nu maatgevend is. Dit aspect en de verschillende mogelijkheden op stedenbouwkundig gebied, worden in het rapport nog verder uitgewerkt. Ook is inmiddels een onderzoek naar de veiligheidsaspecten van de overkappingen uitgevoerd door TNO. Deze rapportage bevindt zich in een afrondend stadium.

Met de ministers van VROM en V & W zal na de zomer een afspraak worden gemaakt voor bestuurlijk overleg. Doel van dat overleg is om, op basis van met name het definitieve rapport Rijnboutt en het veiligheidsonderzoek, te komen tot een besluit over de inpassing van de A2.

De opdrachtgevers blijven er van uit gaan dat het verleggen en inpassen van de A2 in 2008/2009 gereed is

Bron: via Nieuwsbank

home...