Drie geluidsvragen bij behandeling begroting Verkeer en Waterstaat

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 4 november 2003

Hieronder enkele citaten uit de schriftelijke antwoorden op vragen gesteld tijdens de begrotingsbehandeling van Verkeer en Waterstaat op 4 november 2003.

Met wat groen ervoor houden we de CDA kiezer tevreden. Als er maar geld voor was.....begroeiing geluidsschermen

Een vraag van Van Haersma Buma van het CDA. Waarom is, om grafitti op infra te voorkomen, niet standaard voorzien in begroeiing van bijvoorbeeld geluidsschermen? Volgens de minister heeft begroeiing van geluidsschermen als nadeel dat het onderhoud ervan arbeidsintensief en dus duur is. Daarnaast laat de situatie ter plaatse beplanting niet altijd toe.

milieuvraagstuk

Ook gesteld door Van Haersma Buma: Waaraan wordt de 330 miljoen euro inzake het milieuvraagstuk precies aan besteed? Volgens minister Peijs is de € 330 miljoen is als volgt verdeeld:

tracéwet

Van der Staaij SGP vraagt hoe in de herziening van de Tracéwet zal worden omgegaan met geldende milieunormen. De beoogde herziening van de Tracewet zal volgens de minister o.a. voorzien in een vereenvoudigde procedure met betrekking tot het nemen van lichte wegaanpassingsbesluiten.Het is niet het voornemen om daarbij de geldende regels op het gebied van geluidhinder aan te passen.

Bron: Website Ministerie van Verkeer en Waterstaat, www.minvenw.nl

home...