Subsidie voor kleinschalige windturbine

Provincie Overijssel, 13 december 2002

Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen een subsidie van 115.000,- beschikbaar voor het demonstratieproject WindWall. In dit project wordt een kleinschalige windturbine op het Deltion College aan de Blaloweg in Zwolle geplaatst.

Het doel van het project is om in de praktijk ervaring op te doen met de diverse aspecten die spelen bij de plaatsing en toepassing van dit type windturbines in de gebouwde omgeving. In tegenstelling tot de grote windturbines kan de WindWall uitstekend toegepast worden in de gebouwde omgeving, omdat deze kleinschalige windturbine nauwelijks of geen geluidsoverlast geeft, geen hinderlijke schaduwwerking en scattering geeft en geen visuele vervuiling van de vrije open ruimte veroorzaakt. De WindWall biedt daarmee de mogelijkheid om in de gebouwde omgeving gebruik te maken van de mogelijkheden die windenergie biedt.

Windwall B.V. uit Delden heeft het nieuwe type windturbine ontwikkeld. Dit nieuwe systeem kan zowel op schuine en platte daken als verticaal langs de gevel geplaatst worden. De windturbines kunnen op kantoorgebouwen, industriële gebouwen en op agrarische gebouwen geplaatst worden. De ontwerpen van de WindWall zijn inmiddels klaar, de eerste prototypes kunnen gebouwd worden. De volgende stap is het demonstratieproject, waarvoor GS een subsidie verstrekt.

Bron: via Nieuwsbank

home...