Ontwerptracébesluit Sloelijn: ook geluidsmaatregelen op Zeeuwse lijn

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 3 juni 2003

In haar brief aan de Tweede Kamer bied de gloednieuwe minister van Verkeer en Waterstaat, mw drs K.M.H. Peijs ter kennisneming aan het Ontwerp-Tracébesluit (OTB) Sloelijn. De Sloelijn is de naam voor de nieuwe spoorontsluiting van het havengebied Vlssingen-Oost. Het OTB bevat de uitwerking van het in het standpunt Sloelijn gekozen tracé. Dit standpunt Sloelijn is op 15 april 2002 aan de Tweede Kamer aangeboden.

Met ingang van 3 juni 2003 ligt het OTB Sloelijn ter inzage. Particulieren kunnen tot 29 juli 2003 schriftelijk reageren. Er vindt ook een hoorzitting plaats. De betrokken bestuursorganen kunnen tot 21 augustus 2003 schriftelijk hun oordeel over het OTB Sloelijn kenbaar maken.

planbeschrijving

Bij het OTB Sloelijn ligt tevens ter visie de ontwerp-planbeschrijving Havenspoorlijn en de ontwerp-planbeschrijving Zeeuwse Lijn. In het eerste document zijn de aanpassingen aan de spoorinfrastructuur in het havengebied Vlissingen-Oost beschreven; in het tweede is beschreven welke geluidsaneringsmaatregelen langs de bestaande spoorlijn in de gemeenten Goes, Kapelle en Reimerswaal worden genomen. Deze maatregelen zijn ook uitvloeisel van het eerder aangehaalde standpunt Sloelijn. De minister stuurt ook deze ontwerp-planbeschrijvingen aan de kamer ter kennisname toe.

Na verwerking van alle reacties op het OTB zal het definitieve Tracébesluit dan wel een gewijzigd Ontwerp-Tracébesluit worden vastgesteld. De minister zal hierover de kamer te zijner tijd informeren.

geluid Zeeuwse Lijn

In de Ontwerp-Planbeschrijving Zeeuwse lijn staan geluidswerende maatregelen beschreven. Doordat het treinverkeer toeneemt op de Zeeuwse spoorlijn, worden geluidswerende maatregelen voorgesteld om de geluidsoverlast tegen te gaan. Deze maatregelen zijn een voorstel. Op de Ontwerp-Planbeschrijving Zeeuwse lijn kan worden ingesproken. Onder andere aan de hand van deze inspraakreacties stellen de Ministers van V&W en VROM de Planbeschrijving vast. Deze Planbeschrijving is een voorstel aan de gemeenten met mogelijke maatregelen om de geluidsoverlast tegen te gaan. De gemeente beslist uiteindelijk of en hoe deze maatregelen worden uitgevoerd.

Noot van de redactie: voor dit laatste kan de gemeente een procedure volgens artikel 19 Bgs voeren.

Bronnen: website ministerie van Verkeer en Waterstaat, www.minvenw.nl
en website Sloelijn: www.sloelijn.nl 
 

home...