Harmonoise sessie op Euronoise congres

AEA Technology Rail B.V. 29 april 2003

Op 19, 20 en 21 mei 2003 wordt in Napels, Italië, het vijfde Euronoise congres georganiseerd. Op de tweede ochtend vindt ’s morgens een deelsessie plaats over het Europese project HARMONOISE (Harmonised, Accurate and Reliable Methods for the EU Directive on the Assessment and Management of Environmental Noise). Het HARMONOISE consortium is in augustus 2001 van start gegaan en bestaat uit 19 Europese partners.

Het HARMONOISE project, gefinancierd door een 5de kader programma onder het IST (Information Society and Technology) programma van de EC, heeft als hoofddoelstelling om nieuwe voorspellingsmodellen van het omgevingslawaai van wegen en spoorwegen te genereren. Deze moeten voldoen aan de vereisten van de Europese richtlijn voor de bepaling en het management van omgevingslawaai, in die zin dat ze nauwkeuriger en betrouwbaarder zijn en daardoor een basis vormen voor een algemene acceptatie van toekomstige gebruikers in Europa.

Metingen bij nat wegdek (Zweden)Het toepassingsgebied zal divers zijn:

Hoewel het project zich toelegt op weg- en railverkeerslawaai, dient met name het overdrachtsdeel evenzeer bruikbaar te zijn voor industrie- en luchtverkeerslawaai.

AEA Technology Rail BV is verantwoordelijk voor de coördinatie van het project. De resultaten zullen in het jaar 2004 naar voren komen.

Voor meer informatie over het HARMONOISE project kunt u terecht op www.harmonoise.org, en voor aanmelding en meer informatie over het Euronoise congres op www.euronoise2003.it.

Momenteel zijn wij bezig een End Users Network op te zetten. Vanaf medio juli zal een vernieuwde website in de lucht zijn, met daarop de HARMONOISE Nieuwsbrief en ruimte voor discussie. Wanneer u geďnteresseerd bent in het HARMONOISE project en op de hoogte gehouden wilt houden van ontwikkelingen in en uitkomsten van het project, meldt u zich aan bij Paul.deVos@nl.aeat.com .

 
schapen op de meetplek (Frankrijk)

home...