Doorn stelt nadere eisen AMvB inrichtingen

Gemeente Doorn, 12 december 2003

Burgemeester en wethouders van Doorn maken bekend dat zij op 11 december 2003 de definitieve nota ‘Gemeentelijke beleidsregel geluidsnormering AMvB-inrichtingen’ hebben vastgesteld. De beleidsregel is gebaseerd op artikel 8.42 van de Wet milieubeheer. Dit artikel biedt de mogelijkheid om nadere eisen te stellen ten aanzien van onder andere de geluidsvoorschriften waaraan bedrijven die niet vergunningplichtig zijn maar onder de algemene regels vallen (AMvB-inrichtingen) dienen te voldoen. Het doel van de beleidsregel is het voorkomen dat geluidsoverlast door bedrijven zal toenemen. Met het vaststellen van de beleidsregel wordt meer rechtszekerheid en –gelijkheid bereikt bij het opleggen van nadere eisen en vergunningvoorschriften door de gemeente. In de beleidsregel wordt gebiedsgericht één grenswaarde voor geluidshinder geformuleerd.

De beleidsregel is een aangepaste versie van de ontwerpnota ‘Gemeentelijke beleidsregel geluidsnormering AMvB-inrichtingen Doorn’ vastgesteld op 10 juni 2003. De aanpassingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen van belanghebbenden op de ontwerpnota.

De beleidsregel treedt in werking op 12 december 2003 en kan op verzoek kosteloos worden ingezien bij de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17.00 uur).

Bron: website Doorn, http://www.gemeente-doorn.nl

home...