Young Innonoise gaat alternatief voor de Wet geluidhinder schrijven:

doe mee op 20 september 2004!

Stichting Innonoise, augustus 2004

Frisse blik van jongeren in het vak

De geluidsproblematiek in ons land blijft groeien. Voor een effectieve aanpak van het probleem is volgens velen verregaande vernieuwing nodig. Vernieuwing bij de in te zetten maatregelen en methoden maar ook verregaande vernieuwing van de regelgeving. De Wet geluidhinder past niet meer van bij deze tijd en is nodeloos complex. De oude garde in het vak geluidhinder heeft veel invloed op de bestuurders bij locale en nationale overheden maar slaagt er tot nu toe nog niet echt in de gewenste vernieuwing voortvarend van de grond te krijgen. Is hun geest te veel krom gegroeid door jarenlange Wet geluidhinder ervaring? En de jongeren in het vak dan? Er blijken wel degelijk vele jongeren in het vak actief. Zij werken echter veelal onder de hoede van de ouderen en houden zich bezig met de zeer gedetailleerde en arbeidsintensieve onderzoeken die de Wet geluidhinder vereist. Innonoise wil deze jongeren met elkaar in contact brengen en hun denkkracht en frisse onbevooroordeelde blik benutten om de vernieuwing vooruit te helpen.

Oproep tot deelname aan de eerste bijeenkomst

Onder de noemer "Young Innonoise" probeert de stichting een groep jongeren bij elkaar te krijgen op 20 september 2004. Dan wordt gelijk ambitieus gestart met de vraag: Hoe moet een nieuwe Wet geluidhinder eruit zien? De bedoeling is een document op te stellen met de bouwstenen voor een nieuwe Wet geluidhinder past bij deze tijd en afrekent met alle historisch gegroeide complexe regels. Dit document zullen de jongeren aan staatssecretaris van Geel aanbieden.

Innonoise roept de jongeren in het vak op zich aan te melden om deel te nemen aan deze eerste bijkomst van Young Innonoise. Deelname is gratis. Meer details over de bijeenkomst en het aanmelden kun je vinden in deze uitnodigingsbrief en op de website www.innonoise.nl .

home...