Nieuwe regels straatmuzikanten in Venlo

Gemeente Venlo, 14 maart 2005

De regels voor straatmuzikanten en muziekgezelschappen die in de gemeente Venlo willen optreden zijn per 1 maart 2005 veranderd. Afhankelijk van het feit of u muziek ten gehore wilt brengen met of zonder geluidversterkende apparatuur dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden die u verderop aantreft.

Straatmuzikanten zonder geluidversterkende apparatuur

U mag als straatmuzikant, zonder geluidversterkende apparatuur, onder voorwaarden, in de gemeente Venlo optreden. Hiervoor hoeft u geen vergunning aan te vragen danwel een melding te doen. Er mag geen overlast ontstaan voor de ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek. Tegen deze achtergrond dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Straatmuzikanten met geluidversterkende apparatuur

Indien u door middel van geluidversterkende apparatuur muziek ten gehore wilt brengen dient u dit te melden. Een melding geldt voor één week t.w. van maandag tot en met zaterdag en eventueel koopzondag. Het is niet mogelijk een melding te doen voor een beperkt aantal dagen. Deze wordt alsdan aangemerkt als een melding voor de betreffende week. Voor het doen van een melding dient u zich te melden bij de afdeling Milieu, Kwietheuvel 28 te Venlo. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. U dient een meldingsformulier in te vullen dat vervolgens wordt gewaarmerkt. Een afschrift wordt vervolgens aan u wordt overhandigd. Het doen van een melding is gratis. Er geldt een beperking voor wat betreft de acceptatie van het aantal meldingen. Voor de centra van Venlo, Blerick, Tegelen, en Belfeld wordt voor ieder maximaal 1 melding per week voor het ten gehore brengen van mechanisch verstrekte muziek gehonoreerd. Indien voor een week al een melding is geaccepteerd worden voor die week geen gewaarmerkte meldingsbewijzen meer afgegeven. Het tijdstip van ontvangst van de melding is bepalend voor de plaats op de lijst van ontvangen meldingen/afdoening overeenkomstig moment van ontvangst. Er mag geen overlast ontstaan voor de ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek. Tegen deze achtergrond dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Muziekgezelschappen zonder geluidversterkende apparatuur

U mag met een muziekgezelschap, zonder geluidversterkende apparatuur, onder voorwaarden, in de gemeente Venlo optreden. Hiervoor hoeft u geen vergunning aan te vragen danwel een melding te doen. Er mag geen overlast ontstaan voor de ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek. Tegen deze achtergrond dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Muziekgezelschappen met geluidversterkende apparatuur

Als u als muziekgezelschappen met geluidversterkende apparatuur muziek ten gehore wilt brengen dient u dit te melden. Er geldt geen beperking voor wat betreft het aantal meldingen. U dient dit minimaal 5 werkdagen voor aanvang te melden. Dit kan schriftelijk bij de afdeling Milieu, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. U kunt het meldingsformulier downloaden op de pagina 'Gemeentelijke dienstverlening' onder de categorie 'Formulieren', danwel aanvragen bij de afdeling Milieu, tel. 3596446. Het ingevulde meldingsbewijs wordt gewaarmerkt en vervolgens aan u teruggezonden. Het doen van een melding is gratis. Er mag geen overlast ontstaan voor de ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek. Tegen deze achtergrond dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Straatorgel

Er geldt een verplichte melding, er wordt slechts één melding per kalenderjaar in de gemeente geaccepteerd. Een melding wordt geaccepteerd voor de duur van maximaal één kalenderjaar. U dient de melding ten minste 6 weken voor het einde van het jaar in te dienen. Dit kan schriftelijk bij de afdeling Milieu, Postbus 3434, 5902 RK te Venlo. U kunt het meldingsformulier downloaden op de pagina 'Gemeentelijke dienstverlening' onder de categorie 'Formulieren', danwel aanvragen bij de afdeling Milieu, tel. 3596446. Het ingevulde meldingsbewijs wordt gewaarmerkt en vervolgens aan u teruggezonden. Het doen van een melding is gratis. Er mag geen overlast ontstaan voor de ondernemers, omwonenden en het winkelend publiek. Tegen deze achtergrond dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Bron: via Nieuwsbank

home...