Dwangsommen voor horecazaken in Moerdijk

Gemeente Moerdijk,, 22 februari 2005

De horecagelegenheden Leven in de Brouwerij , de Kwast, de Blauwe Hemel en de Druif krijgen een laatste waarschuwing van de gemeente in de vorm van een vooraankondiging dwangsom. Verminderen deze bedrijven de geluidsoverlast niet, dan legt de gemeente een dwangsom op. Met café The Right One is de gemeente al in deze fase. Het college heeft dit bedrijf vanmorgen een dwangsom opgelegd van € 2000 per overtreding.

De eigenaar van The Right One heeft niet gereageerd op de begin februari gestuurde brief van de gemeente waarin de dwangsom werd aangekondigd. De geluidsoverschrijdingen leiden tot overlast van de omwonenden. De volgende stap in het handhavingsproces is om een dwangsom op te leggen.

Bij Leven in de Brouwerij, de Kwast, de Blauwe Hemel en de Druif valt nu de vooraankondiging in de bus. Verschillende geluidscontroles in september, oktober, november en december van vorig jaar hebben aangetoond dat de bedrijven de geluidsnormen fors overschrijden. Eerdere aanschrijvingen van de gemeente hebben er niet toe geleid dat de bedrijven zich aan de geluidsnormen houden. De volgende stap in het handhavingsproces is de vooraankondiging dwangsom.

Bron: Via Nieuwsbank

home...