Provincie Utrecht verleende terecht vergunning aan composteerbedrijf

Provincie Utrecht, 16 februari 2006

De Raad van State vindt dat de provincie Utrecht terecht een milieuvergunning heeft verleend aan ECO Composteerbedrijf BV in Rhenen. De gemeente Rhenen had bezwaren tegen de vergunning. De bezwaren van de gemeente Rhenen zijn niet ontvankelijk of ongegrond verklaard. De bezwaren hadden onder andere te maken met luchtkwaliteit, geur en geluid.

ECO Composteerbedrijf BV composteert groenafval. De vestiging van het bedrijf zou volgens de gemeente Rhenen in strijd zijn met het bestemmingsplan en de provincie zou hebben nagelaten om de aanvraag te toetsen aan het Besluit luchtkwaliteit. Verder was de gemeente van mening dat er onacceptabele geurhinder zou ontstaan en dat een gebouw in de omgeving onvoldoende beschermd zou zijn tegen geluidhinder.

Op 24 januari 2006 is de zaak behandeld bij de Raad van State en op 15 februari is de uitspraak gedaan. Het bezwaar met betrekking tot het Besluit luchtkwaliteit is niet ontvankelijk verklaard en de Raad van State verklaarde de bezwaren rondom geur en geluid ongegrond. De gemeente trok het bezwaar over het bestemmingsplan al eerder in.

home...