Dwangsom transportbedrijf Geldrop

15 oktober 2006

Blijkens een artikel in het Eindhovens dagblad klagen de bewoners van Zesgehuchten in Geldrop bij de gemeente over herrie van de vrachtwagens op het Brekelmans-terrein.

De gemeente wil de onderneming een dwangsom van vijfhonderd euro opleggen voor elke keer dat die in overtreding is. Het bedrijf kan echter nog tot 25 november bij de rechter in beroep gaan tegen de maatregel.

Bewoners hebben last van vrachtwagens die voor zeven uur ’s ochtends worden gestart, van lawaai van een heftruck en vrachtwagens die na elven binnenrijden. De overlast zou de laatste tijd zijn toegenomen. De bedrijfsleider van het bedrijf ontkent dat de overlast is toegenomen.

Er is wel een probleem, maar het bedrijf kan de werkzaamheden niet zo bijstellen dat omwonenden minder last hebben. Op termijn wordt het bedrijf naar vewachting verplaatst.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de geluidsnormen overschreden worden. Daarom heeft de gemeente het bedrijf laten weten dat het een dwangsom moet betalen bij verdere overtredingen.

Bron: Eindhovens dagblad, Vanda van der Kooi

home...