Provincie Drenthe draagt financieel bij aan geluidmaatregelen betoncentrale

Provincie Drenthe, 27 maart 2007

De provincie Drenthe wil 280.000 euro bijdragen aan de geluidwerende maatregelen bij de Meppeler Betoncentrale (MBC). Dat zijn gedeputeerde staten (GS) en de MBC overeengekomen. De maatregelen waren opgenomen in de milieuvergunning uit 2003 vanwege de nieuw te bouwen woningen aan de Prins Hendrikkade in Meppel.

Inmiddels zijn de huizen gebouwd en bewoond. In de tussenliggende periode heeft de betoncentrale de geluidsnormen in de vergunning niet overschreden. Dit komt voornamelijk doordat de productie in de nachtelijke uren is beperkt. Maar de afspraken over het nemen van geluidwerende maatregelen zijn nog niet uitgevoerd omdat onduidelijk was welke maatregelen het meest effectief waren. Ook spraken de provincie en de MBC nog over de onderlinge kostenverdeling.

Beide partijen zijn overeengekomen dat de MBC een klein geluidsscherm plaatst bij het vulpunt van de vrachtwagens en de productiecapaciteit beperkt om geluid te voorkomen. Daarmee kan de MBC binnen de normen van de milieuvergunning blijven.

Provinciale staten zullen dit voorjaar beslissen over de voorgestelde bijdrage van 280.000 euro.

Bron: website Drenthe

home...