(advertentie)

Presenteer uw resultaten op Internet met Google Maps

Bezoek de online demonstratie :
http://www.dbvision.nl/demos/googlemaps/demo.htm

De praktijk

De EU-richtlijn Omgevingslawaai verplicht bepaalde overheidsinstanties kaarten en actieplannen te maken en daarover te communiceren met burgers. De kaarten zijn inmiddels gepubliceerd. Het raadplegen van geluidbelastingkaarten bij de diverse instanties blijkt een moeilijke opgave voor burgers. Terwijl de toegankelijkheid heel eenvoudig is te verbeteren. dBvision heeft voor u een oplossing met behulp van het bekende Google Maps. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bekijk de online demonstratie.

Google Maps als oplossing

Veel mensen zijn bekend met de functionaliteit van Google Earth en Google Maps. dBvision heeft daarom gekozen om de geluidbelastingkaarten op deze manier te publiceren. De geluidscontouren kunnen zowel op kaarten als op satellietbeelden afgebeeld worden. Dankzij de eenvoudige navigatie kunnen burgers snel de situatie binnen de eigen leefomgeving raadplegen. Dit kan met de standaard navigatie of door het zoeken naar een specifiek adres. Voordeel voor de burgers is dat niets ge´nstalleerd hoeft te worden en men niet hoeft te wachten op het binnenhalen van gegevens. Binnen een seconde is de gevraagde kaart en locatie in beeld. De applicatie kan natuurlijk ook voor intern gebruik nuttig zijn, binnen het intranet van een gemeente bijvoorbeeld, of binnen een adviesbureau dat hiermee alle door hen gemaakte contouren centraal wil verzamelen en ontsluiten.

De toepassing is niet alleen bruikbaar voor geluidcontouren, maar voor alle contouren, zoals luchtkwaliteit of risicocontouren. 

Ervaringen met Google Maps

dBvision heeft de geluidbelastingkaarten op deze manier in beeld gebracht voor ProRail, Rijkswaterstaat en voor de gemeente Nieuwegein. In opdracht van de Milieudienst IJmond zijn door dBvision ook de contouren voor de gemeenten Velsen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort op kaart gezet. Deze laatste inclusief de geluidscontouren van Schiphol.

Voor een voorbeeld van de applicatie kunt u de demo bezoeken. U kunt ook een van de overige applicaties online raadplegen:

Product

De applicatie wordt samengesteld op basis van door u aan te leveren geografische data (bij voorkeur shapefiles). Als product ontvangt u een webviewer die binnen uw eigen website in te passen is met de data voor afbeelding op de Google Maps kaarten/satellietbeelden. De webviewer wordt volledig in uw huisstijl (kleur, logo, lettertype) opgeleverd. Ook aan beheerderkant hoeft geen aanvullende software ge´nstalleerd te worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met info@dBvision.nl of met Wiebe van Golde op 06-29076166.


Milieudienst IJmond


Rijkswaterstaat


Gemeente Nieuwegein

Kortom dBvision helpt u dÚ handigste oplossing voor de presentatie van uw contouren te vinden.

home...