1100 euro boete voor lawaai café

Reformatorisch Dagblad, 26 oktober 2007

Volgens een artikel in het Reformatorisch Dagblad is een 39-jarige uitbater van een café in Bruinisse, voor geluidsoverlast veroordeeld tot een boete van 1100 euro. Het vonnis was conform de eis.

Vorig jaar kwamen er meldingen van geluidsoverlast. Geluidsmetingen lieten een geluidsniveau zien van 58 decibel in plaats van de toegestane 40 decibel.

De caféhouder erkende dat het geluid mogelijk iets te hard was geweest, maar hij weinig goede woorden over voor de gang van zaken. „Ze hadden me erop moeten attenderen dat het te hard was”, mopperde hij. „Ik heb zo’n beetje alles gedaan om overlast te voorkomen.”, aldus de veroordeelde in het Reformatorisch Dagblad. 

De uitbater ontving al eerder boetes van de gemeente en er hing hem ook een dwangsom boven het hoofd. Hij wilde die boetes aanvechten bij de rechter. Deze oordeelde echter dat de boetes een zaak van de gemeente zijn en niet van de rechtbank. Overigens had de Bruënaar met zijn boete van 1100 euro nog geluk, aldus de rechter. Sinds dit jaar gelden aanzienlijk hogere bedragen.

Bron: Reformatorisch Dagblad 

home...