Drempel moest weg voor geluid maar komt in andere vorm terug

BN De Stem, 12 januari 2008

Volgens een artikel in BN/De Stem heerst in de Acer Flamingolaan in Oudenbosch verdeeldheid onder de bewoners over een verkeersdrempel. Bewoners bij de drempel zijn tegen. Bewoners verderop - die geen last hebben van de trillingen en het lawaai - willen verkeersveiligheid met drempel.

Burgemeester en wethouders van Halderberge hebben de drempel verwijderd omdat uit een onderzoek was gebleken dat er te veel geluid en trillingen werden veroorzaakt. Daarna werd besloten dat er een andere drempel wordt teruggelegd. Een drempel van asfalt, net als het wegdek. Volgens de berekeningen moeten de trillingen en het geluid daarmee net onder de toegestane waarden blijven.

De gemeente Halderberge beseft dat ze hiermee enig risico loopt, want als de waarden toch boven de geldende grenswaarden, dan moet de drempel onmiddellijk weer worden verwijderd. De voorstanders van de drempel zien het verschuiven van de snelheidsremmer niet zitten. De gemeente doet dat dan ook niet, omdat dit 'het verschuiven van een probleem', zou betekenen.

Bron: BN De Stem

home...