Schiedam stuurt aan op sluiting Rotterdam Airport

ANP, 27 juni 2008

Schiedam wil dat er snel een einde komt aan de overschrijding van de geluidsnormen door Rotterdam Airport. De gemeente dringt bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan op handhaving van het aantal vliegbewegingen. “De enige te bewandelen weg daartoe is juridisch gezien sluiting van het vliegveld. Het is een zwaar middel, maar het is dit of niets”, aldus de gemeente vrijdag.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom minister Camiel Eurlings een brief gestuurd, waarin het de urgentie om op maatregelen over te gaan benadrukt.

De gemeente verwacht dat in de loop van augustus de maximaal toelaatbare hoeveelheid geluid voor 2008 is geproduceerd. “Rotterdam Airport vliegt meer dan haar huidige contour toestaat. De overlast voor de Schiedammers is groot.”

Verantwoordelijk wethouder Yorick Haan wacht nog even het antwoord van de minister af. Mocht dit er niet komen of negatief voor Schiedam uitvallen, dan stapt de gemeente naar de rechter. Dit kan in het uiterste geval sluiting van de luchthaven betekenen.

Al sinds 2004 vliegt de luchthaven in augustus en september al de geluidsruimte vol, zei Haan vrijdag. “Wij vinden het erg jammer dat uit de reeds gevoerde onderhandelingen met de minister niets concreets naar voren is gekomen. Wij kunnen niet langer blijven aanmodderen.”

Bron: Website SP

home...