Geluidsinstallatie café verzegeld

DCMR, 14 februari 2008

De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft donderdag 14 februari 2008 een einde gemaakt aan de voortdurende geluidsoverlast die café De Oude Binnenweg al geruime tijd veroorzaakt. Bij dit café aan de Oude Binnenweg is de geluidsinstallatie verzegeld.

bestuursdwang

Over dit café zijn veelvuldig geluidsklachten gemeld bij de Meldkamer van de DCMR. De DCMR heeft naar aanleiding van deze klachten geluidsmetingen uitgevoerd. Hieruit bleek dat de klachten terecht waren en dat de geluidsnormen werden overschreden. Tegen het café is op basis hiervan proces-verbaal opgemaakt en is een lastgeving bestuursdwang opgelegd. Bij herhaling van de overlast wordt op basis van deze lastgeving de geluidsinstallatie verzegeld.

In het weekend van 9 februari bleek tijdens een controle dat er nog steeds sprake was van ernstige geluidsoverlast voor omwonenden. Daarom is donderdag 14 februari 2008, in overleg met het bestuur van de Centrumraad, de gemeente Rotterdam en in samenwerking met de politie, de geluidsinstallatie verzegeld.

procedure

Na het toepassen van bestuursdwang mag een muziekinstallatie pas weer worden gebruikt als de ondernemer een akoestisch rapport van een adviesbureau aan de DCMR heeft overlegd, waaruit blijkt dat de geluidsnormen worden nageleefd. De DCMR moet dit rapport eerst beoordelen en goedkeuren. Er mag geen muziek meer gedraaid worden totdat de eigenaren de geluidinstallatie op een zodanig niveau hebben ingesteld dat geen overlast meer wordt veroorzaakt.

kleine groep ondernemers

Er komen al jaren veel meldingen binnen over het muziekgeluid van de horeca. De gemeente Rotterdam heeft daarom besloten dat de DCMR zich nadrukkelijk moet bezighouden met deze vorm van overlast. Van veel horecagelegenheden is er geen of nauwelijks overlast. Een kleine groep ondernemers houdt zich niet aan de voorschriften. Daardoor wordt het woon- en leefgenot van omwonenden aangetast.

Horecagelegenheden moeten zich houden aan de voorschriften uit het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. Hierin zijn onder andere geluidsnormen opgenomen. 

correctie

Na verschijnen van dit bericht ontving de redactie van Geluidnieuws een correctie van de heer Henk Huige, Handhaving Gemeente Middelburg:

Het café valt nu niet meer onder het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer. Het café moet onder het nieuwe besluit het "Activiteitenbesluit" vallen.

 

Bron: DCMR

home...