Bouw geluidsscherm langs A20 gestart

Gemeente Schiedam, 4 februari 2008

Maandag is begonnen met het heien voor het geluidsscherm langs rijksweg A20.

De gemeente is blij dat een lang gekoesterde wens, namelijk het verminderen van de geluidsbelasting voor bewoners van Nieuwland, met dit scherm in vervulling gaat. Dit zal samen met de vele nieuwbouwprojecten in de wijk leiden tot een verbetering van de leefomgeving in Nieuwland.

De gemeente Schiedam, Woonplus en het Ministerie van VROM zorgen voor financiering van het scherm. Het geluidsscherm wordt 1,5 kilometer lang en loopt van het bestaande scherm bij Bijdorp tot ongeveer 80 meter van de Schie.

Er is gekozen voor een zogenaamd groen (begroeid) scherm, met transparante delen bij bruggen en de op- en afrit van de rijksweg bij Schiedam-Centrum. Dit laatste is uit oogpunt van verkeersveiligheid.

Het scherm is gelegen in een lastig gebied. Het is passen en meten bij de diverse bruggen, overkluizingen en de op- en afrit van de rijksweg. Daarnaast is de grond zeer slap (veengrond). Dit heeft tot gevolg dat er lange heipalen moeten worden geslagen (tot 25 meter lengte).

De gemeente is sinds de jaren 90 bezig om subsidie te verkrijgen van het Ministerie van VROM. Het heeft een tijd geduurd voordat de gemeente hiervoor in aanmerking kwam, maar nadat de toezegging was ontvangen is een projectgroep gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het bestek is gemaakt, er is overleg gevoerd met vele partijen en er zijn de nodige vergunningen aangevraagd. Nadat de vergunningen verleend zijn, kon maandag een begin worden gemaakt met de bouwwerkzaamheden. De bouw van het scherm zal naar verwachting oktober/november 2008 afgerond zijn.


 

Bron: Website Gemeente Schiedam

home...