Disco Veronicaboot niet naar Zwolle

Persbericht gemeente Zwolle, 23 april 2008

Het schip van de voormalige zeezender Veronica komt niet in de binnenstad van Zwolle te liggen. De Norderney zou verbouwd worden tot discotheek maar de gemeente acht dit in verband met geluidsnormen niet langer haalbaar.

Dat maakte het gemeentebestuur woensdag bekend. Ook wil de gemeente niet meewerken aan een ligplaats van het schip elders in de stad. De eigenaar maakte eind vorig jaar bekend het schip van Antwerpen naar Zwolle te willen verplaatsen.

Uit metingen blijkt dat een discotheek ten minste 100 decibel aan geluid produceert. Op de beoogde locatie aan de Schuttevaerkade is 94 decibel toegestaan. Volgens de gemeente is onduidelijk of het schip, ook na aanvullende maatregelen, kan voldoen aan het toegestane geluidsniveau. Tijdens een informatieavond hebben omwonenden eerder al negatief gereageerd op het plan.

In 2006 ketste een soortgelijk plan af in Waalwijk. Die gemeente vond de ‘externe veiligheid’ onvoldoende gewaarborgd. De Norderney was van 1964 tot 1974 de thuisbasis van de toenmalige piratenzender. Sindsdien heeft het schip verschillende horecafuncties gehad in onder meer Amsterdam, Maastricht en Leeuwarden.

 

Bron: Website gemeente Zwolle

home...