Proefproject stillere voegovergangen viaducten

Gemeente Bernheze, 9 april 2008

De twee viaducten op de A50 in Nistelrode krijgen stillere voegovergangen. Dat gebeurt in het kader van een landelijke proef van Rijkswaterstaat, na de komende zomervakantie. Daarmee wordt een belangrijke grief van omwonenden, verenigd in de Belangengroep Geluidshinder A50 Nistelrode, opgelost.

Vorige maand heeft de belangengroep een verzoek tot handhaving ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, gericht op kennelijke overschrijding van de geluidsnormen op de A50 bij Nistelrode. Vooral de voegovergangen bij de viaducten Loo en Menzel worden als een belangrijke bron van de overlast aangemerkt.

De gemeente heeft op grond van de huidige wetgeving geen mogelijkheid om tegen deze vorm van verkeershinder handhavend op te treden. Juist daarom werd in overleg met Rijkswaterstaat gezocht naar praktische oplossingen. Die oplossing is gevonden in de vorm van een landelijk proefproject. De Directie Noord-Brabant van Rijkswaterstaat heeft zich met succes sterk gemaakt om dit project naar Bernheze te halen.

Bron: via Nieuwsbank

home...