Gemeente Coevorden vraagt second opion vuilverbranding

Gemeente Coevorden, 16 september 2008

Huidige milieuvergunning aangevraagd op basis van onjuiste gegevens

De gemeente Coevorden gaat een second opinion vragen over het akoestisch onderzoek dat het bedrijf EVI (Europark Verbrennungs Installation) heeft laten doen. Op verzoek van de gemeente heeft EVI voor de tweede keer zo'n geluidsonderzoek laten doen. Aanleiding voor het verzoek van de gemeente was de constatering dat EVI een aantal geluidsbronnen heeft die niet meegenomen zijn in de verstrekte milieuvergunning. Dit is wat de gemeente betreft een onhoudbare situatie.

EVI heeft in september 2006 een aanvraag ingediend voor een milieuvergunning. Een akoestisch onderzoek maakt deel uit van de aanvraag. In januari 2007 is de milieuvergunning aan EVI verleend, mede op basis van het eerste geluidsonderzoek van EVI.

Meer geluidsbronnen

Afgelopen zomer is gebleken dat de uitgangspunten die EVI heeft gehanteerd voor de aanvraag voor de milieuvergunning niet juist waren. Er is sprake van meer geluidsbronnen dan onderzocht zijn in het eerste akoestisch onderzoek, waarmee dit onderzoek onjuist is. Omdat dit onderzoek als basis voor de milieuvergunning is gebruikt, klopt daarmee ook de milieuvergunning niet.

Vooraankondiging

Op 31 juli 2008 heeft de gemeente Coevorden aan EVI gevraagd om binnen zes weken een nieuw akoestisch onderzoek te laten uitvoeren. EVI heeft dit tweede onderzoek aangeleverd. Hieruit komt naar voren dat het bedrijf op dit moment waarschijnlijk wel kan voldoen aan de geluidsnormen zoals die in de milieuvergunning zijn vastgelegd mits het een groot pakket aan maatregelen doorvoert. Over dit onderzoek vraagt de gemeente nu een second opinion om de haalbaarheid hiervan te controleren.

Voorgeschiedenis

Eerder, op 6 augustus 2008 stelde de gemeente de EVI een ultimatum om de overschrijding van de geluidsnormen te beëindigen. In juli 2008 waren er klachten over "fluitketelgeluid".

Google
 

Bron: via Nieuwsbank

home...