Voorlopig geen geluidschermen langs het spoor in Gilze en Rijen

Nieuwsbericht Gemeente Gilze en Rijen, 27 augustus 2008

Subsidieaanvraag afgewezen

Bron: HSL-zuidBegin dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders een subsidieaanvraag ingediend voor de voorbereiding van het plaatsen van geluidschermen langs het spoor bij Bureau Sanering Verkeerslawaai. Deze aanvraag is afgewezen.

BSV beoordeelt elk jaar de aanvragen voor subsidie en kent een bepaalde prioriteit toe. Het bureau kijkt onder meer naar de kosten van de gewenste maatregelen in relatie tot het aantal woningen dat door deze maatregelen wordt afgeschermd door geluid. Ook de mate van geluidsoverlast is van belang. BSV heeft de prioriteringslijst onlangs bekend gemaakt. De aanvraag van de gemeente Gilze en Rijen is op plaats 25 geëindigd. Per jaar kent BSV slechts drie á vier subsidieaanvragen toe. Dit betekent dat de gemeente Gilze en Rijen de komende jaren wellicht niet in aanmerking komt voor de gevraagde subsidie.

Hoe verder?
Voor 2009 wordt onze aanvraag opnieuw bezien. Burgemeester en wethouders hebben bezwaar aangetekend tegen de afwijzing van de subsidieaanvraag. Daarnaast kijkt het college in overleg met BSV naar mogelijkheden voor maatregelen om de geluidsoverlast te beperken.

Enquête
Eerder dit jaar is een enquête gehouden onder de bewoners die aan het spoor wonen. Het college wilde weten hoe mensen de geluidsoverlast vanwege de spoorlijn beleven. Ook vroeg het college naar de wensen voor voorzieningen om geluidsoverlast vanwege de spoorlijn te verminderen. In totaal zijn 119 adressen geënquêteerd. De resultaten van de enquête kunt u bekijken op www.gilzerijen.nl evenals de nieuwsbrief die de bewoners hebben ontvangen.

Bron: Website Gemeente Gilze en Rijen

home...