ZEURPRUIM KLOPT HET OP

Eurlings: “Stelsel failliet” –“werking pervers”
Noe sjleit God den duvel doad!

Als ik u vertel dat politici niet veel geven om consistentie en geloofwaardigheid vertel ik u helaas niets nieuws. Dat het voor de ene politicus wat meer geldt dan voor de andere politicus is natuurlijk ook niet zo bijzonder. De toekomstige premier van Nederland - hij glimt telkens weer als hij dit leest dus alleen daarom al schrijf ik het weer eens - is het stadium van de geloofwaardigheid, als het om Schiphol gaat allang voorbij. Hij is ongeloofwaardig hors catégorie en ik ken maar weinig mensen die zijn holle Schiphol-retoriek over gelijkwaardigheid van luchtvaart, milieu en gezondheid serieus nemen.

Arme Camiel, hij spreekt zijn toespraken uit zoals een buikspreker zijn pop laat spreken. Op de 90ste verjaardag van NLR en KLM prikt hij een vorkje weg met de captains of industry, waant hij zich even een van hen. Nu de geluidsemmertjes volraken en Schiphol en Camiel worden geconfronteerd met de gevolgen van wat eens zo’n mooie deal leek blijkt het stelsel een ‘perverse’ werking te hebben, in de woorden van onze Limburgse aanstaande premier.

PERVERS !? Hoe zeggen we dat in Valkenburg ookalweer ? "Noe sjleit God den duvel doad". Vergeeft u Zeurpruim eventuele tik- of taalfouten, maar het betekent zoveel als ”Wahhh? Nee, nou breekt mijn klomp”. Wie hebben dat stelsel ook al weer op poten gezet? Weet deze a.s. premier dan niet eens dat het door hem zo fel bekritiseerde stelsel van normhandhaving van de geluidsnormen op Schiphol door hetzelfde NLR en Schiphol (ja, ja, in samenspraak met de bewoners) op poten is gezet? En zijn speechschrijver dan? De rel rond het vertrek van prof. Berkhout die al die tijd heeft geweigerd om burgemeester in oorlogstijd te worden en weigerde de systematiek te volgen die staatssecretaris Schultz hem indertijd oplegde? Een rol die later door de Cie. Eversdijk uitstekend is ingevuld.

Allemaal vergeten? Eurlings heeft gelijk: daden hebben we nodig en niet het schoolkrant gewouwel zoals dat te lezen is op de site van Verkeer en Waterstaat. Daar hoort wat Zeurpruim betreft ook bij een geloofwaardige en betrouwbare overheid die staat voor zijn afspraken en die niet bij het eerste het beste geprikte vorkje als een corpsbal mee gaat lallen met de captains of industry die al dat gedoe rond milieu en gezondheid maar een beetje onzin vinden. Kom op a.s. MP, verman u, ik wil niet alleen een boterham verdienen maar ook in een schoon en stil land leven ...

Met vriendelijke groet,
Zeurpruim, 31 oktober 2009

 

home...