Peutz winnaar Akoestisch zeilweekend 2009

Arcadis, met aanvullingen door de redactie van Geluidnieuws, 29 september 2009

Het akoestisch zeilweekend, dit jaar gehouden vanuit zeilschool Pean, Nes-Akkrum (Friesland) was als vanouds een groot succes. De sfeer was goed, het was leuk oude en nieuwe concullega's uit de advieswereld te ontmoeten. Dat het vrijwel windstil was, mocht het plezier niet drukken.

De sponsors van het weekend hebben het algehele plezier verhoogd:

  • Durisol
  • Innosourse
  • Sonnema (ja van de bekende Friese borrel)
  • het Nederlands Akoestisch Genootschap dat de vrijdag voor het weekend de eerbiedwaardige leeftijd bereikte van 75 jaar
  • Cauberg Huygen
  • Peutz tenslotte, de winnaar van dit weekend.

Maar vooral veel lof naar de collega's van Arcadis die in hun vrolijke Oranje huisstijl, zorgden voor een soepel verlopende wedstrijd, en alles wat daarbij hoort.


Mooie herfstkleuren en glimmende bekers

Meer dan 100 deelnemers streden om de felbegeerde wisselbeker van het akoestisch zeilweekend. Op zaterdag 26 september zijn 27 boten de Ee opgevaren om 3 manches te varen. Bij de eerste manche bleek het door de matige wind moeilijk om allemaal gelijk te starten. Toch wist iedereen de juiste koers te gaan. Niet iedereen is in de eerste manche gefinished en de startprocedure van manche 2 werd na 1 uur varen al weer ingezet. Nu was de start wel spannend omdat iedereen dicht bij elkaar lag. Ook in de tweede manche was het voor enkele deelnemers niet mogelijk om binnen de tijd te finishen. Na de lunch is de bemanning van boot gewisseld. De schipper bleef op zijn boot. De wind was bijna geheel gaan liggen. Maar alle deelnemers waren zo sportief om toch voor de winst te gaan. Het parkoers was ingekort zodat nu wel iedereen kon finishen.


Maarten Poos van Arcadis geeft de beker aan schipper Maarten Luykx van Peutz

Op dag twee was een GPS-tocht uitgezet. Door vragen over geluid te beantwoorden werden coördinaten verkregen waarnaar gezeild kon worden. Foto's langs de route moesten worden herkend en worden voorzien coördinaten. De uitslag werd gevoegd bij de 3 manches van de eerste dag.

De wedstrijd was spannend. De 13e editie heeft een terechte winnaar opgeleverd. Het was boot 'Die gaan maar roeien' van Peutz. Boot 'Oranjewoud' van Oranjewoud was net tweede. Boot 'Echt vlot' van bureau de Haan is derde geworden. 'Spoorloos' van ProRail was vierde.

Peutz: van harte gefeliciteerd!

Bron: Akoestischzeilen

home...