(komkommertijd)

Waarom maken vrouwen geluid tijdens sex?

Diverse bronnen, juli 2010

Vrouwen maken geluid tijdens de seks om hun partner te beïnvloeden. Dat blijkt uit onderzoek dat deze maand gepubliceerd is in the Archives of Sexual Behavior, van onderzoek aan de University of Central Lancashire en de University of Leeds. Vrouwen schijnen er een "dubbele agenda" op na te houden als het om kreunen, schreeuwen of gillen in bed gaat

De Amerikaanse onderzoekers Gayle Brewer en Colin Hendrie vroegen aan 71 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 48 jaar naar hun 'geluidsgedrag'. De geluiden werden gecategoriseerd, bestaande uit; 'stilte', 'kreun/grom', 'schreeuw/gil/kreetje', 'woorden' (zoals "Ja!" of de partners naam') en 'instructies' (zoals "meer").

Sneller

Ongeacht welke geluiden te horen zijn, de reden waarom vrouwen het doen ligt bij hun beïnvloedingsdrang. Vrouwen schijnen de ejaculatie van hun partner te willen versnellen. Redenen hiervoor zijn verveling, vermoeidheid, ongemak of tijdgebrek. Het is dus niet de seksuele opwinding die wordt geuit. Liefst 92 procent van de vrouwen fingeert tussen de lakens herrie om de bedpartner een goed gevoel te geven over zijn prestaties en zijn aantrekkelijkheid. Een kwart schreeuwt het om die redenen zelfs uit.

Tweederde van de onderzochte personen zei wel eens flink te zuchten om de vrijpartij sneller tot een einde te brengen en 80 procent gilt, óók als hun eigen orgasme uitblijft.

Orgasme

Uit het onderzoek bleek ook dat wanneer vrouwen het meest opgewonden zijn, bijvoorbeeld tijdens orale seks wanneer een orgasme waarschijnlijk is, ze zelden of helemaal geen geluid maken. Vrouwen bereiken overwegend een orgasme tijdens het voorspel, maar het geluid dat zij maken vertienvoudigt tijdens de climax van hun partner.

Bronnen: Algemeen Daglbad, Nu.nl

 home...