Stichting Innonoise slaat na 10 jaar een nieuwe weg in

Stichting Innonoise, 3 november 2010

10 JAAR INNONOISE - NOG STEEDS OVERLAST VAN GELUID. HEEFT HET GELUIDSBELEID OF DE AANPAK VAN DE GELUIDBESTRIJDING GEFAALD?

Na 10 jaar inspanning van stichting Innonoise is er op veel plaatsen nog geluidoverlast. Terecht dat het Bestuur van de stichting zich afvraagt: heeft het beleid of de aanpak van geluidsbestrijding gefaald? Innonoise heeft zich de afgelopen tien jaar niet alleen gericht op het stimuleren van innovaties maar ook om innovaties te implementeren met als doel een grote mate van het terugdringen van geluidsoverlast voor burgers.

10 jaar Innonoise heeft veel innovaties in de belangstelling gezet, voorbeelden hiervan zijn 2laagsZOAB en de Raildemper die niet meer weg te denken zijn bij de bestrijding van geluid aan de bron. Op 9 en 10 november is tijdens het congres en de vakbeurs Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit een overzicht gepresenteerd van bijzondere innovaties van de afgelopen 10 jaar en wat deze daarna hebben opgeleverd.

Te weinig

Te weinig vindt het Bestuur van de stichting. Tijdens de evaluatie van de resultaten van de afgelopen 10 jaar is besloten, een nieuwe weg in te slaan. Innonoise heeft zich aangesloten bij het B.I.P. een platform waarin diverse overkoepelende- en brancheorganisatie kennis delen en integraal maatschappelijke vraagstukken oppakken. De huidige maatschappij, de economische crisis en het politieke klimaat van dit moment vragen om een cultuuromslag in denken over en in het aanpakken van gebiedsontwikkeling en milieu vraagstukken waaronder geluidsproblemen.

Innonoise geeft met haar partners uit het B.I.P voorlichtingsbijeenkomsten aan overheden en aan adviesbureaus over hoe je geluid en andere milieu aspecten integraal aan kunt pakken bij o.a. gebiedsontwikkeling of herstructurering van bedrijventerreinen. Nieuwe instrumenten bieden kansen om sneller, efficiënter en zorgvuldiger tot besluitvorming te komen. Een kleinere overheid betekent dat private partijen een steeds grotere rol gaan spelen. Voor deze partijen is het belangrijk om inzicht te krijgen in een goed economisch terug verdienmodel. Een integrale aanpak in combinatie van effectieve ondersteuning tijdens de ontwikkelfase zijn essentiële randvoorwaarden, om tot een goede besluitvorming te komen.

 

home...