Concert voor winnaars Nederlands record vuvuzela blazen

Gemeente Hoogezand-Sappemeer, 21 november 2010

Hoogezand-Sappemeer biedt de inwoners van Leek en genodigden een speciaal vuvuzela-klarinetconcert aan van het wereldberoemde Capriccio Clarinet Orchestra uit Hoogezand (onder leiding van dirigent John de Beer). Dit concert vindt plaats op zondag 21 november 2010 om 14.30 uur in de tuinzaal van het Nationaal Rijtuigmusem in Leek. De entree is gratis.

WK-voetbal

Het WK-voetbal in Zuid-Afrika heeft deze zomer de vuvuzela in Nederland oorverdovend op de kaart gezet. Op 24 juni hebben enkele honderden deelnemers op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand het eerste (officieuze) Nederlands record vuvuzela blazen gevestigd. Notaris Gerrit Veldkamp stelde vast dat bij de officiële poging er een piek van 127 dB (vergelijkbaar met straaljagerlawaai) is genoteerd en 110 dB gemiddeld over 15 seconden.

Nederlands record voor Leek

Hoogezand-Sappemeer bood degene die er in het best in slaagde het record te verbeteren een gratis concert aan van het wereldberoemde Capriccio klarinetorkest uit Hoogezand, www.capriccio.nl. Leek en organisator Sikko Cazemier hebben de uitdaging door Hoogezand-Sappemeer met beide handen aangegrepen om het meeste decibellen vuvuzela-geluid van Nederland te laten horen. En met succes. Waar Schiedam er niet in slaagde Hoogezand-Sappemeer te overtreffen is dat Leek op het landgoed Nienoord op de avond van de WK-finale op 11 juli wel gelukt.

Vuvuzela's en klarinetten

Dirigent John de Beer reageerde zeer enthousiast dat hij met zijn orkest de recordhouder een concert mag geven. De Beer zal in ieder geval een speciaal arrangement laten maken voor vuvuzela en klarinet-orkest en dat tijdens dit speciale concert ten gehore brengen.

Google
 

Bronnen: Hoogezand-Sappemeer

home...