Fusie LBP en Sight

Lichtveld Buis & Partners, 21 december 2009

Lichtveld Buis & Partners en branchegenoot SIGHT ruimte en milieu gaan fuseren. Op 1 januari 2010 bundelen deze bureaus de krachten met onder de naam LBP Sight

LBP Sight combineert meer dan 60 jaar ervaring in strategisch advies en specialistische kennis op het gebied van ruimte, milieu en bouw. De nieuwe organisatie telt 100 medewerkers – waaronder 15 partners.

De huidige vestigingen in Nieuwegein en Zetten worden gehandhaafd. Dat geldt ook voor het eigen akoestisch laboratorium in Den Haag.

Waarom een fusie?

Volgens de directie van LBP wordt de fusie tot stand gebracht omdat de bureau's klanten in de toekomst samen beter van dienst kunnen zijn dan afzonderlijk. Wet- en regelgeving worden steeds complexer, het aantal stakeholders neemt toe. Om ook de vraagstukken van morgen integraal op te kunnen lossen, is nog meer kennis nodig.

"Samen bestrijken we een breder werkveld. Maar nog belangrijker: we verdiepen vooral onze bestaande specialismen, verscherpen onze focus. Daarvoor hebben we nu op ieder deelgebied de beste mensen in huis; teams van specialisten die hun vak tot in de haarvaten beheersen", aldus de directie van het voormalige LBP.

Op 1 januari start de integratie. De juridische fusie wordt in het eerste kwartaal afgerond.

Bronnen: Webite www.lbp.nl, www.sight.nl, brief directie

home...