Bovenwettelijke maatregelen A74

Rijksoverheid / Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 9 augustus 2010

Het definitieve tracébesluit voor de aanleg van de A74 is maandag 9 augustus getekend door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en zijn collega's de ministers Huizinga (VROM) en Verburg (LNV). 

Volgens minister Eurlings kunnen inwoners van Venlo nu uitkijken naar rustiger en veiliger verkeer in de stad en kan het vrachtverkeer sneller van en naar Duitsland.

snelheid

Er wordt zo snel mogelijk met de bouw begonnen zodat de weg in 2012 klaar is, zodat deze ook te gebruiken is voor de Floriade in 2012. Een snelle realisatie is volgens minister Eurlings essentieel omdat de Wereldtuinbouwtentoonstelling "De Floriade" al op 1 april 2012 zijn poorten opent. Hij heeft dan ook besloten de laatste stappen in de besluitvormingsprocedure parallel te laten lopen met de formele aanbesteding van de A74. Begin 2010 is een contract afgesloten met de aannemer. Nu het Tracébesluit is getekend, zal op zeer korte termijn met de bouw worden gestart.

motie voor ruimhartige maatregelen uitgevoerd

Op 3 juni 2010 heeft minister Eurlings een convenant "Bereikbaarheidsimpuls Limburg" gesloten met deputé Driessen van de Provincie Limburg. In het convenant zijn afspraken gemaakt over een ruimhartig pakket van mitigerende voorzieningen in het effect- en plangebied van de nog aan te leggen A74. Het maatregelenpakket omvat bovenwettelijke mitigerende voorzieningen waarvan ik maximaal 10 miljoen bijdraag en de provincie in ieder geval 5 miljoen. Hier zal de gemeente Venlo bij betrokken worden. Afgesproken is om de bovenwettelijke mitigerende maatregelen niet mee te nemen in het Tracébesluit van de A74.

Hiermee heeft de minister de motie 32123A-36 om de geluidssituatie bij de inpassing van de A74 ruimhartig te bekijken, uitgevoerd.

In zijn speech geeft de minister aan welke maatregelen het betreft. "Tussen de Napoleonsbaan het nieuwe knooppunt met de A74 nemen we uitgebreide maatregelen om de geluidstoename in de omliggende bebouwde gebieden tot een minimum te beperken". 

Google
 

 

Bron: Persbericht Oranjewoud (deels), Rijksoverheid (via Nieuwsbank)

home...