Geluidhinderdoden breed in de pers uitgemeten

Redactie, juni 2011

Opeens verschenen allerlei berichten in de pers, zoals 'Jaarlijks 700 doden door geluidshinder' op nu.nl. De primeur had De Telegraaf, die uit niet eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten van de onderzoeksraad van de Europese Unie had gezien, wellicht naar aanleiding van deze publicatie van de EU.

Een op de vier Nederlanders ergert zich regelmatig aan geluid. Zo’n 700.000 mensen zouden zich er structureel aan storen. Van hen slaapt ruim de helft zeer slecht of helemaal niet meer. De Telegraaf schrijft: "Deze schokkende, nooit eerder gepubliceerde cijfers zijn afkomstig van de gerenommeerde onderzoeksraad van de Europese Unie. „Den Haag doet weinig tot niets aan het almaar groeiende probleem”, stellen deskundigen", aldus de Telegraaf.

Voor de lezers van Geluidsnieuws niets nieuws. Minstens 15 artikelen zijn de afgelopen jaren verschenen over de gezondheidseffecten van geluid, waaronder overlijden. (Zie het archief van Geluidnieuws).

Hopelijk dringt het nu tot de politiek door, dat geluidbestrijding geen linkse hobby zou moeten zijn, maar een serieus te nemen onderwerp.

Bronnen: nu.nl, Telegraaf, Elsevier

home...