Milieudienst West-Holland wordt Omgevingsdienst

Omgevingsdienst West-Holland, januari 2012

Op 1 januari 2012 verandert Milieudienst West-Holland in Omgevingsdienst West-Holland. De Omgevingsdienst staat voor veiligheid, duurzaamheid en een verbetering van de leefomgeving.

De vorming van de Omgevingsdienst heeft als doel meer samenhang te realiseren in de uitvoering van gemeentelijke en provinciale taken, om zo de dienstverlening aan inwoners en bedrijven te verbeteren en de effectiviteit van beleid en uitvoering te versterken. Door haar brede takenpakket, zowel in de uitvoering van wettelijke taken als in de rol van adviseur in het ruimtelijk planproces, kan de dienst goed inspelen op de veranderingen in het omgevingsrecht.

Wat doet de Omgevingsdienst?

De Omgevingsdienst ziet erop toe dat bedrijven de milieuregels naleven. Ook is de dienst bevoegd gezag voor de Wet bodembescherming. Daarnaast zorgt de Omgevingsdienst ervoor dat in ruimtelijke plannen van gemeenten aandacht wordt besteedt aan milieuaspecten, zoals bodem, lucht, geluid, energie en veiligheid. Ten slotte draagt de dienst bij aan de beperking van overlast als gevolg van geluid, luchtverontreiniging en geur.

Waar werkt de Omgevingsdienst?

Het werkgebied van de Omgevingsdienst is de regio Holland Rijnland, gelegen in het noorden van Zuid-Holland. De dienst voert taken uit voor de provincie (vanaf 1 juli 2012) en de gemeenten in deze regio.

Contact met de Omgevingsdienst?

De Omgevingsdienst West-Holland kunt u bereiken via:

Bezoekadres Schipholweg 128
2316 XD Leiden
Postadres Postbus 159
2300 AD Leiden

Telefoon: 071-4083100
Fax: 071-4083101
E-mail: info@odwh.nl (alle bestaande e-mailadressen eindigen voortaan op @odwh.nl)
Website: www.odwh.nl

Bronnen: bericht aan Geluidnieuws per e-mail, www.odwh.nl

home...