Mysterieus SWUNG-gebouw gespot

door de redactie, 25 juni 2012

Het gebouw was al enige tijd in aanbouw, op zo'n 50 meter afstand van zowel de A12 als de spoorlijn tussen Den Haag en Gouda.

Nu is er het woord "SWUNG" in grote letters op de gevel aangebracht. Is dat toeval of heeft het gebouw iets te maken met de nieuwe geluidwetgeving? De ligging is in ieder geval strategisch, tussen het verantwoordelijk ministerie in Den Haag en de belangrijkste kantoren van de uitvoerders (ProRail en de Dienst Infrastructuur van Rijkswaterstaat) in Utrecht.

Bovendien liggen er twee bronnen met de hagelnieuwe geluidproductieplafonds pal voor de deur. Het gonst inmiddels van de geruchten. Zou het gebouw precies op een referentiepunt gebouwd zijn, en zijn er mensen aan het werk om het geluidproductieplafond er continu te bewaken? Of is dit de plek waar het geluidregister wordt beheerd? Of mogelijk is dit de locatie waar een denktank in alle rust de vraagstukken van Swung-2 moet zien op te lossen.

Weet u wat er gebeurt in het Swung-gebouw? Mail het de redactie, we loven twee prijzen uit, eentje voor het meest waarheidsgetrouwe antwoord en eentje voor het meest originele antwoord.

Hoe denken de lezers hierover?
De redactie van Geluidnieuws ontving negen reacties, waarvan zeven reacties met het juiste antwoord en twee originele reacties. De redactie heeft de meest complete juiste inzending (zonder dat wij op links te hoefden te klikken) en de meest originele inzending hieronder geplaatst. De winnaars krijgen beide hun prijs, een cadeaubon voor bol.com, thuisgestuurd.

Meest originele inzending, door F. van Dorresteijn

Referentiepunten met geluidproductieplafonds zijn er gemaakt voor het bermtoerisme, dat komt weer helemaal terug. Het SWUNG gebouw is hťt informatiecentrum voor bermtoerisme, met vele locatietips voor een ieder die stil wil recreŽren, maar niet gehinderd door een geluidscherm. Of juist fijn lawaaiig, zeker als er vrijstelling op de naleving van de geluidproductie geldt! In tegenstelling tot de verwachting dat de grote glazen pui symbool staat voor transparantie van de wet door de geluidregisters, staat de bezoeker direct in contact met zijn recreatieomgeving en kunnen er binnen het centrum al diverse proefbermplekjes buiten worden aangewezen en aanbevolen.

Het bezoekerscentrum is het gehele jaar 24/7 u geopend, uitgezonderd op de nog bij wet te regelen autoloze zondag. Dan confisqueert RWS de bermen om zijn jaarlijkse controleplicht te vervullen. 

Meest waarheidsgetrouwe inzending, door Anne de Vreeze

Het swung house

Woor wie?

Swung House is een werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers, klanten van deze ondernemers en ondernemende mensen. Een plek waar mensen werken, netwerken en elkaar inspireren. Kortom: een Ďlevendeí plek waar zichtbaar wordt wat er gebeurt als mensen hun hart volgen en doen wat zij ťcht leuk vinden.

Werknemers

Bedrijven die aanhaken bij het concept van Swung House zijn ervan verzekerd dat ze aansluiten op de maatschappelijke trends van duurzaamheid en milieubewust ondernemen. Bovendien ben je als bedrijf aantrekkelijker voor werknemers. Zij hebben steeds minder zin om elke dag aan te sluiten in de file, en werken graag op een inspirerende plek. Voor een efficiŽnter en effectiever werkproces dat past bij de wensen en eisen van deze tijd.

Thuiswerkers & zelfstandige professionals

Voor veel thuiswerkers en zelfstandige professionals is het niet altijd mogelijk om thuis te werken. Het is lastig om je helemaal af te sluiten van de thuissituatie en het is geen handige plek om relaties te ontvangen. Swung House biedt je als eigentijds smartworkcenter de gelegenheid om te werken, mensen te ontmoeten, te vergaderen en klanten en relaties te ontvangen in een mooie en professionele omgeving.

Vergaderen, trainen & coachen

Ben je trainer, coach of organiseer je regelmatig workshops of vergaderingen? En beschik je niet over een geschikte ruimte om je cliŽnten te ontvangen en begeleiden? Bij Swung House vind je professionele ruimten om te vergaderen, te trainen en te coachen. De flexibel in te richten ruimten zorgen voor creativiteit en nieuwe ideeŽn.

 

 

 
    home...