Sanering railverkeerslawaai Haren-Glimmen

Gemeente Haren, 13 september 2012

Voor ruim 400 woningen in Haren en Glimmen ligt de geluidsoverlast als gevolg van het treinverkeer boven de toelaatbare waarde. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de gemeente subsidie verleend om voor deze woningen een saneringsplan op te stellen. Nadat de wensen van de bewoners in kaart zijn gebracht via een enquête, is nu een ontwerp saneringsplan gereed. In het plan zitten verschillende maatregelen: raildempers op de spoorbaan, plaatsing van geluidsschermen (tot maximaal twee meter boven het spoor) en de aanleg van een geluidswal. Alle geluidsschermen krijgen een groen uiterlijk.

Het saneringsplan is als ontwerp voorlopig vastgesteld door burgemeester en wethouders. Het plan ligt vanaf vrijdag 14 september 2012 gedurende zes weken ter inzage tot 26 oktober. Alle belanghebbenden kunnen tijdens deze periode zienswijzen inbrengen. Dit kan schriftelijk, maar ook mondeling tijdens twee inloopsessies (op maandag 24 september a.s. van 16.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 28 september a.s. van 10.00 tot 12.00 uur) of op telefonische afspraak. Na verwerking van de zienszwijzen stelt het college het defintieve ontwerp vast en wordt het voorgelegd aan de minsister van Infrastructuur en Milieu.

De start van de werkzaamheden is in de tweede helft van 2014. Volgens de planning moet in het voorjaar van 2015 alles klaar zijn.

Na uitvoering van de maatregelen heeft de geluidsbelasting voor 61 woningen nog een te hoge waarde. Voor deze woningen wordt, na definitieve vaststelling van het saneringsplan, onderzocht of isolatie aan de woning mogelijk is.

Het plan en verdere informatie en stukken zijn ook beschikbaar op deze website.

Bron: gemeente Haren

home...