(advertentie)

Tweedaagse Masterclass SWUNG: 20 september én 9 oktober 2012



 

Nieuwe regels

Op 1 juli 2012 is het wetsvoorstel Swung-1 in werking getreden. De kern ervan bestaat uit de invoering van geluidproductieplafonds voor rijkswegen en spoorwegen en de uitvoering van een groot saneringsprogramma. Maar dat is niet alles. Ook voor de uitvoering van de Wet geluidhinder voor lokale infrastructuur en woningbouw zijn tal van zaken gewijzigd. Daarbij gaat het onder andere om de definitie van geluidgevoelige bestemmingen en de invoering van het nieuwe Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. Al deze wijzigingen hebben duidelijke gevolgen voor gemeenten en beheerders van infrastructuur. De wijzigingen, en de mogelijkheid tot 1 juli 2013 het overgangsrecht te gebruiken, maken de beoordeling van ontwikkelingen zeker niet eenvoudiger. De nieuwe regels kunnen onverwachte beperkingen, maar ook nieuwe mogelijkheden opleveren voor ruimtelijke plannen en wijzigingen (reconstructies) van infrastructuur.

Masterclass door Swung-specialisten

De Masterclass bestaat uit twee dagen (20 september en 9 oktober in Woerden) en wordt gegeven door docenten van de Vries Juristen en dBvision. Deze docenten zijn echte Swung-specialisten die direct betrokken waren bij het opstellen van de nieuwe regels. De 75 deelnemers die u voorgingen hebben de Masterclass beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8.

De Masterclass Swung biedt u een leertraject dat u in staat stelt de complicaties te overzien die door de gewijzigde regels in de praktijk kunnen optreden. De Masterclass Swung-1 is speciaal bestemd voor medewerkers van gemeenten, provincies, adviesbureaus en infrabeheerders die in hun dagelijks werk te maken hebben met de uitvoering van geluidregelgeving. De Masterclass Swung is een bondige en resultaatgerichte training in 2 dagen en richt zich in de breedte op zowel weg- als railverkeer alsmede woningbouw. Daarbij wordt ook in detail de techniek en het juridische kader behandeld onder andere tijdens concrete praktijkcases. Bijzondere aandacht is er voor het werken met de geluidregisters van ProRail en Rijkswaterstaat en de effecten van het nieuwe Reken- en meetvoorschrift. Bij dat laatste gaat het om de nieuwe stille banden correctie, de nieuwe correcties voor stille wegdekken waarbij ook de achteruitgang gedurende de levensduur is meegenomen en de nieuwe emissiefactoren voor wegvoertuigen.

Schrijf in!

Meer informatie en een inschrijfformulier treft u aan op de website www.swungspecialisten.nl. Daar vindt u ook uitgebreide informatie over de dienstverlening van Swung-specialisten.

home...