NVVS en ANBO roepen op tot minder achtergrondmuziek

NVVS, 28 december 2013

In een brief aan alle omroepen roept de NVVS, de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, en ANBO, de grootste belangenbehartiger voor senioren, de omroepen op om iets te doen aan achtergrondmuziek.

Circa 10 procent van de bevolking heeft last van een verminderd gehoor, en slechthorendheid komt juist bij ouderen vaak voor. Rond het zestigste levensjaar heeft bijvoorbeeld één op de vijf mensen hoorproblemen en dat aantal neemt toe met de leeftijd.

Eén van de problemen waar slechthorenden mee te maken hebben is achtergrondmuziek bij gesproken woord. Juist die combinatie leidt tot moeilijkheden bij het verwerken van de gesproken informatie. De NVVS en ANBO krijgen veel klachten van mensen en ons wordt gevraagd aandacht te schenken aan dit fenomeen.

De organisaties hopen dat de omroepen, bij programma’s waar zij zelf de regie over voeren, aandacht aan dit verschijnsel willen geven. Zij roepen u op de klachten van de achterbannen serieus te nemen, zodat ook kijkers met hoorproblemen plezier beleven aan het programma-aanbod.

Bron: ANBO