DPA Group neemt Cauberg-Huygen over

Cauberg-Huygen, 16 september 2013, update oktober 2013

De activiteiten van Cauberg-Huygen worden overgenomen en voortgezet door DPA Group NV in Amsterdam. DPA en de curator zijn overeengekomen om exclusief met elkaar verder te onderhandelen en hierover is 20 september 2013 een definitieve overeenkomst gesloten.

Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs gaat verder als ‘DPA Cauberg-Huygen’. Met 80 professionals zet de onderneming onder deze nieuwe naam haar adviesdiensten op het gebied van industrie, bouw en infrastructuur voort. DPA Cauberg-Huygen wordt een autonome divisie binnen de DPA Group, een landelijk actieve, beursgenoteerde dienstverlener.

Management

Het nieuwe managementteam van DPA Cauberg-Huygen bestaat uit Emile Philippens (vestigingsdirecteur Den Bosch en Maastricht), Jack Ponsteen (vestigingsdirecteur Zwolle) en Henk Spierenburg (vestigingsdirecteur Amsterdam en Rotterdam). Eric Winter, CEO van DPA, vervult tijdelijk de rol van algemeen directeur. “Deze doorstart biedt mogelijkheden om de interne organisatie te heroverwegen en de positionering te versterken. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de trouwe collega's, klanten en leveranciers, die hebben geholpen om dit mogelijk te maken.”

Over DPA

DPA detacheert hoog opgeleide professionals in niche-markten, onder andere op het gebied van ICT, Finance, Legal, Techniek en Supply Chain. DPA is genoteerd aan de beurs te Amsterdam. Haar omzet over 2012 bedroeg 65,1 miljoen euro (EBITDA: 4,0 miljoen). 

DPA zal Cauberg-Huygen als een autonome divisie zelfstandig voortzetten waarbij, door integratie in een grotere onderneming, de commerciële en organisatorische slagkracht van Cauberg-Huygen kan worden versterkt en voorts diverse efficiencyvoordelen kunnen worden gerealiseerd.

DPA beoogde in september 2013 aan circa 80 werknemers van Cauberg-Huygen een arbeidsovereenkomst aan te bieden. DPA beoogde daarnaast de overige medewerkers te bemiddelen via de andere divisies binnen haar groep. Daarnaast streeft DPA ernaar om de huidige samenwerking tussen Cauberg-Huygen en Huygen Installatie Adviseurs BV onverminderd voort te zetten.

Bron: Cauberg-Huygen (1), (2), Meer informatie DPA is te vinden op www.dpa.nl.