Wageningse terrassen na geluidafspraken op proef langer open

Gemeente Wageningen, 30 april 2014

Sinds april loopt er in Wageningen een proef met langere terrasopenstelling. Op donderdag, vrijdag en zaterdag mogen de terrassen in het centrum een uurtje langer open blijven tot 1.00 uur (in plaats van tot middernacht). Op andere dagen moeten de terrassen wel om 24.00 uur sluiten. Bewoners van de binnenstad hebben hier een brief over gekregen.

Goede afspraken gemaakt

De werkgroep heeft goede afspraken gemaakt met de horecaondernemers die er hopelijk voor zorgen dat de proef een succes wordt. Zo houdt de politie alle overtredingen van geluid en terrastijden bij. Als een ondernemer drie keer zijn terras te lang openhoudt, mag hij niet meer meedoen met de proef en moet het terras weer om 24.00 uur dicht.

Bewoners die overlast ervaren van de langere terrasopenstelling, kunnen dit melden bij de wijkagent. De registraties van de politie worden meegenomen bij de evaluatie van de proef.

Evaluatie

De proef duurt tot en met oktober. In november evalueert de Werkgroep Veilig Uitgaan (met daarin bewoners van het centrum, horeca, politie, kerkrentmeesters en de gemeente) of de proef geslaagd is. Zo ja, dan kan besloten worden de terrassen in het vervolg toestaan open te blijven tot 1.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag. Is het geen succes, dan gaan we terug naar de oude sluitingstijd van middernacht.

Bron: Gemeente Wageningen