Gemeente Aa en Hunze overweegt bamboeschermen

redactie, 13 november 2015

De gemeente Aa en Hunze gaat onderzoeken of levend bamboe als geluidscherm kan worden toegepast langs de N33 en N34. Het CDA heeft hiervoor een motie ingedient, aldus RTV Drenthe. Het idee voor het gebruik van levend bamboe als geluidscherm is afkomstig van de provincie Noord Holland. Waar momenteel een pilotproject loopt langs de N245.

Gemeente ziet voordelen

Volgens de gemeente zullen de aanlegkosten van een geluidscherm van levend bamboe lager zijn dan een gewoon geluidscherm. Daarnaast zijn de schermen van nature absorberend. Wel worden mogelijk extra onderhoudskosten genoemd als nadeel van een bamboescherm.

Bewoners zijn sceptisch

Omwonenden die al jaren last hebben van de toenemende geluidoverlast van de provinciale wegen zijn niet overal enthousiast. Het plan wordt gezien als weer een vertraging voor het nemen van maatregelen. Daarnaast werd opgemerkt dat niet overal de benodigde ruimte is voor het realiseren van een geschikte bamboehaag. Maar er zijn ook bewoners die het plan een goed idee vinden. Een Drenthse bamboekweker heeft inmiddels al aangeboden de benodigde planten te kunnen leveren.

 

Bron : RTV Drenthe (1), (2) Foto: Provincie Noord-Holland