Wijkraad wil aanpak geluidoverlast centrum Breda

redactie, november 2015

De wijkraad van het centrum van Breda heeft aan de wethouder een notitie overhandigt waarin ze vragen om een wijziging van het geluidbeleid voor de Bredase binnenstad. In de notitie wordt gevraagd om duidelijkheid met betrekking tot normen en maatregelen, dat schrijft Breda Vandaag.

Verouderd beleid

De laatste nota rond geluidsoverlast in de binnenstad van Breda dateert uit 2003. Sindsdien is het aantal buitenevenementen en de daarmee gepaarde overlast toegenomen. De wijkraad wil dat de gemeente een beperkt aantal locaties gaat aanwijzen waar buitenevenementen zijn toegestaan. De wens is ook dat een deel van de evenementen die nu buiten plaatsvindt binnen plaats gaat vinden. De wijkraad is het tevens niet eens met het feit dat voor sommige evenementen ruimere eindtijden gelden.

Beleid Den Bosch en Maastricht

In de gemeenten Den Bosch en Maastricht is ook sprake van een groei in het aantal evenementen in de binnenstad. Dit lijdt ook hier tot overlast onder bewoners. Deze gemeenten hebben echter wel eenduidig beleid opgesteld om overlast van evenementen te beperken. De wijkraad van het centrum van Breda zou graag zien dat Breda hier een voorbeeld aan neemt.

 

Bron : Breda Vandaag