Geluidscherm groen op initiatief omwonenden

redactie, november 2015

Bewoners van de wijk Vlaardinger Ambacht in de gemeente Vlaardingen hebben van Rijkswaterstraat toestemming gekregen wilde wingerds te planten langs een geluidscherm aan de A20. Met deze actie wordt een vier jaar durende strijd rondom geluidschermen langs de A20 afgesloten.

Voorgeschiedenis

De overlast vanwege de A20 in de wijk Vlaardinger Ambacht nam toe toen aan de overzijde van de Rijksweg een nieuwbouwwijk met geluidscherm werd gerealiseerd. De actiegroep die toen is opgericht was in staat een groot aantal handtekeningen in te zamelen. Dit was uiteindelijk voldoende voor Rijkswaterstaat om ter hoogte van de wijk Vlaardinger Ambacht een geluidscherm te plaatsen. De bewoners waren echter minder blij met de hoge muur voor hun wijk. In overleg met de gemeente en Rijkswaterstaat hebben ze het initiatief genomen klimplanten langs het scherm te planten.

Basisschool

De werkzaamheden voor de beplanting voeren de bewoners voor een deel zelf uit. Zo hebben onder toeziend oog van wethouder Oosterom (CDA) een groot aantal basisschoolleerlingen het geluidsscherm langs de A20 de eerste planten in de grond gezet, aldus Omroep Vlaardingen.

 

Bron : Grootvlaardingen, Omroep Vlaardingen