ProRail moet nieuwe vergunning geluidschermen Goes aanvragen

Gemeente Goes, 13 januari 2015

In opdracht van het ministerie van I&M zal ProRail in de tweede helft van 2016 langs de Zeeuwse Lijn, waaronder in Goes, starten met het plaatsen van geluidsschermen. ProRail heeft voor de bouw van de geluidsschermen een omgevingsvergunning aangevraagd. De gemeente heeft helaas de vergunningaanvraag niet in behandeling kunnen nemen omdat de aanvraag niet voldeed aan de wettelijke voorschriften voor het in behandeling nemen van de aanvraag. ProRail zal opnieuw een omgevingsvergunning aanvragen.

In de herfstvakantie heeft ProRail al gewerkt aan het spoor in Goes. Deze werkzaamheden horen bij het totale maatregelenpakket van het Spoorproject Goes. Het maatregelenpakket is door de gemeente opgesteld samen met ProRail, provincie Zeeland, Zeeland Seaports en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De onderdelen uit het maatregelenpakket helpen bij het beperken van de overlast van geluid en trillingen, verminderen barrièrewerking en vergroot de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid in Goes.

Uitgevoerde geluid- en trillingsmaatregelen

Er zijn sporen en wissels gesaneerd en er is groot onderhoud verricht aan het spoor. Daarnaast zijn maatregelen genomen ter vermindering van geluidshinder. Er zijn raildempers en betonnen dwarsliggers aangebracht over een lengte van bijna 4200 meter. Om trillingen te verminderen, zijn overbodige elektrische scheidingslassen verwijderd en vervangen. Enkele andere maatregelen moeten nog plaatsvinden

Snelheidsbeperking

De vrijwillige tijdelijke snelheidsbeperking van 60 km/uur wordt nog steeds nageleefd door de goederenvervoerders.

Bron: Gemeente Goes