Haarlem stimuleert e-scooter maaltijdbezorgers, fietsen en groen

Gemeente Haarlem, 26 mei 2015

De gemeente Haarlem stelt ieder jaar 500.000 euro beschikbaar voor nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid, fietsen en groen.

In navolging van o.a. de gemeente Utrecht heeft het college besloten geld beschikbaar te stellen in de vorm van subsidies voor elektrische scooters voor bezorgrestaurants. Ook is er subsidie voor buurtfietsenstallingen, bewonersinitiatieven voor kleinschalig groen, groene daken voor particulieren en groene schoolpleinen. Haarlem wil in 2030 klimaatneutraal te zijn. Een stad waarin het energieverbruik per saldo niet tot uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen leidt.
Het college geeft hiermee invulling aan het coalitieprogramma Samen Doen! en het streven om samen op een duurzame manier de stad nog aantrekkelijker en leefbaarder te maken.

"Samen Doen!"

Wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema is blij met de financiële ondersteuning van duurzame initiatieven: "In de stad, met name in Haarlem-Oost en Schalkwijk, zijn de afgelopen tijd gevelgroen en kleine stukken openbaar groen natuurvriendelijk ingericht. Met deze nieuwe subsidie kan dit kleinschalige groen in stand gehouden worden en ook op andere plekken in de stad komen. Alle subsidies dragen bij aan de doelstelling om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. Ik roep Haarlemmers op gebruik te maken van deze extra gelden zodat we samen zorgen voor een duurzame, groene en fietsvriendelijke stad."

Alle subsidieregelingen zijn straks in te zien op www.haarlem.nl en www.degroenemug.nl. Daarnaast publiceert de gemeente deze ook in de Stadskrant. Vanaf de dag erna kan subsidie worden aangevraagd. De doelgroepen gaat de gemeente ook zoveel mogelijk separaat benaderen. Voor alle regelingen geldt dat er een maximaal budget beschikbaar is. Er geldt dus steeds: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

Bron: De Vitale Groene Stad / Gemeente Haarlem