Alteveer wil stil asfalt én scherm N366

redactie, januari 2016

Voor de veiligheid zijn op de provinciale weg N366 ongelijkvloerse kruisingen aangelegd. Met hetzelfde doel wordt de weg op korte termijn ook verbreed. Daardoor komt de N366 nog dichter bij Alteveer (gemeente Stadskanaal) te liggen. Volgens de gemeente overschrijdt het verkeerslawaai dat die wijk krijgt te verduren, nu al de normen, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Stil asfalt niet voldoende

De provincie wil bij de verbreding stil asfalt aanleggen. Wethouder Brongers (CDA): "Maar aan dat asfalt wordt om de zeven of acht jaar onderhoud gepleegd terwijl het na vier of vijf jaar al begint te slijten en dan zijn werking verliest, met als gevolg dat de inwoners van Alteveer dan toch te maken krijgen met geluidsoverlast." De gemeente wil daarom een scherm en ook hebben de Alteveersters zelf tijdens een informatiebijeenkomst van de provincie aangedrongen op het neerzetten van een geluidscherm.

Brief

Burgemeester en wethouders hebben de inwoners van het dorp ook opgeroepen per brief de provincie om een scherm te vragen. de provincie zegt zich te gaan buigen over de brieven en dan een beslissing te nemen.

 

Bron: Dagblad van het Noorden