Silent disco verboden vanwege geluidoverlast

redactie, februari 2016

Het is geen uitzondering dat feesten en disco's worden verboden vanwege geluidoverlast. De Zwitserse plaats Lausanne had afgelopen maand een primeur door het verbieden van een "silent disco" om dezelfde reden. Dit schrijft de Zwitsers/Engelse site Thelocal.ch.

Silent disco

Bij een silent disco hebben alle deelnemers aan de disco een draadloze hoofdtelefoon waarop geluisterd wordt naar de muziek die door de dj wordt gedraaid. De deelnemers kunnen daarbij ook vaak zelf kiezen naar welke muziek ze luisteren. Als voordeel van deze feestvorm wordt onder andere het ontbreken van geluidoverlast genoemd. Het fenomeen "silent disco" is overigens een van oorsprong Nederlandse uitvinding.

Verbod

De Zwitserse gemeente besloot desondanks de feesten toch te verbieden. De voornaamste reden hierbij was geluidoverlast vanwege de feestgangers zelf. Er waren klachten gekomen over het algemene rumoer van de discogangers en het harde meezingen met de muziek uit de koptelefoon. Tegen het besluit van de Zwitserse gemeente kan geen bezwaar worden ingediend.

Bron + foto: Thelocal