
Wanneer men kerkklokken hoort van kerk De Ontmoeting in Musselkanaal, is het geluid niet afkomstig van gegoten klokken, maar van luidsprekers. Dit is iets wat ze daar al lange tijde wilden. Luut Roosien, kerkrentmeester bij de Musselkanaalse kerk, legt uit bij RTV 1: “De oorspronkelijke kerkklokken bevonden zich in de oude hervormde kerk. De nieuwe eigenaren van dat gebouw hebben besloten de klokken elders te plaatsen en uit de toren te verwijderen, wat heeft geleid tot het gemis van de kerkklokken in het dorp.”
De kerktoren van De Ontmoeting had echter geen galmgaten. Ook was het duur om een nieuwe klok te laten gieten. Tweedehands klokken waren ook moeilijk te vinden. Toen Roosien een artikel zag over een kerk in Breda met elektronische klokken, nam hij gelijk contact op. Al snel was hij overtuigd dat dit de oplossing was.
Naast dat het probleem van de missende klok nu is opgelost, heeft een elektronische klok nog een extra voordeel. Het geluid kan namelijk zo nodig zachter worden gezet, bijvoorbeeld in de nacht, mocht als er eventueel overlast ontstaan.
Bron: RTV 1, GereformeerdeKerken.info