Website Innovatieprogramma Geluid in de lucht

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 26 november 2003

Het Innovatieprogramma Geluid (IPG) is volop in uitvoering. Dit programma, een initiatief van de ministeries van VROM en V&W, is gericht op het invoeren van nieuwe middelen en methoden voor reductie van het geluid van rijkswegen en spoorlijnen. Belangrijk is dat dit leidt tot een besparing in de kosten voor geluidmaatregelen en een betere maatschappelijke acceptatie.

Bij de start van het programma heeft het ministerie van VROM met haar milieudrukmiddelen voor een forse impuls gezorgd waardoor er nu al vele projecten lopen en de eerste resultaten zichtbaar worden. Op de onlangs vastgestelde begroting van V&W is geld opgenomen om het IPG de komende jaren verder te kunnen uitvoeren.

Tijdens het Nationale Congres Geluid en Trillingen is de eerste nieuwsbrief van het IPG uitgegeven. Daarin leggen de minister Peijs en staatssecretaris van Geel uit waarom zij investeren in het IPG. Tevens is veel informatie over de lopende projecten opgenomen. Deze nieuwsbrief en meer informatie over het Innovatieprogramma Geluid is te vinden op www.innovatieprogrammageluid.nl 

Lees hier het eerdere artikel in Geluidnieuws over het IPG.

home...