Diffractor op bestaand scherm bij Blerick bespaart geld

Geen verhoging van de schermen, maar het plaatsen van een diffractor. Dat is de oplossing die gekozen is voor het geluidprobleem bij de wijk Meuleveld, Hout-Blerick. De diffractor zal bestaan uit metalen bakken met holtes, die geluid van de snelweg afbuigen en de lucht insturen.

De beslissing voor de diffractor zal een hoop geld besparen. Dat was nodig, omdat de vijf miljoen euro die de gemeente en provincie hadden klaargezet voor dit project niet genoeg was. De provincie wilde hier nog wel vijf miljoen bovenop geven als het echt nodig was. Het ophogen van de schermen, vond de provincie niet zó doeltreffend, dat de pot van vijf miljoen vrij kwam. Nu er voor de relatief goedkope oplossing gekozen is, kan na dit project gekeken worden of er elders in de buurt ook maatregelen tegen geluid genomen kan worden.

Bron: Omroep Venlo