Einde clubhuis Harley-Davidson dealer

Een Harley Davidson-dealer in de Bossche wijk De Herven mag geen activiteiten meer organiseren. Er kwamen veel lawaaierige en ronkende motoren op af en daar klaagde de buurt over. Een stap in de goede richting vindt Leo Louvet, die last heeft van het lawaai en samen met zijn buurman al jaren tegen de overlast strijdt.

Al jaren veroorzaken de motoren, die afkomen op activiteiten die een Harley Davidson-dealer in de Bossche wijk De Herven organiseert, overlast voor de omgeving. Daar zijn Leo Louvet en zijn buurman tegen in actie gekomen. Hierdoor mag de dealer binnenkort alleen nog motoren verkopen, maar niks meer organiseren. De twee buurmannen zeiden dat het wel een verkapt clubhuis voor motoren leek. “Vanaf maart is het bijna elk weekend raak en dan rijden er ruim driehonderd motoren af en aan”, gaf Leo aan bij Omroep Brabant.

Dit verhaal klopt volgens Harley Davidson-dealer Frank Driessen niet. Driehonderd motorrijders is heel erg overdreven en ook over een clubhuis weet Frank niks. “Elke dealer heeft een eigen vriendenclub. Ze rijden toertochten van dealer naar dealer. Kopen een T-shirtje, drinken een kopje koffie en rijden door naar de volgende. Dat kunnen wij niet verbieden.”

Al eerder kwam De Bossche Groenen in actie met het idee van een lawaaiflitspaal. Dit werd echter niet goedgekeurd door de gemeenteraad. Uit geluidsmetingen bleek ook dat de landelijke normen niet worden overschreden. Toch heeft de gemeente nu de dealer aangegeven dat het niet de bedoeling is dat er een clubhuis zit en dat er controles zullen volgen.

Bronnen: Omroep Brabant, DTV Nieuws