Nieuw biobased circulair akoestisch materiaal

Het Venlose bedrijf Cyclin verkoopt sinds afgelopen maart een biobased en circulair akoestisch materiaal. De basis voor het product zijn reststromen papier. Wat interessant is aan hun product, is dat er minder dan de helft bindvezel nodig is voor het materiaal. Daarnaast zijn de panelen relatief zwaar, namelijk 80 kg/m3, meer dan de meeste andere producten die op de markt zijn.

De panelen werken op drie gebieden in de binnenruimte: geluid, temperatuur en vocht. Cyclin wil hiermee de basis vormen voor veel oplossingen en producten voor nagalmreductie en geluidsisolatie. De geluidsisolerende en geluiddempende waarden zijn dan ook getoetst door specialisten zoals Peutz en Cauberg Huygen en door akoestisch specialist van Volantis.

Voorbeelden van plekken waar het materiaal al gebruikt zijn, zijn het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht, de verbouwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het geluidarm maken van een yoga-ruimte in een multifunctioneel sportgebouw. Daarnaast werkt Cyclin samen met andere bedrijven om akoestische producten te maken, zoals industriële akoestische baffles, geluiddempende fotopanelen, wandpanelen en concentratie-cellen/phone booths.

Bron: www.cyclin.nl en www.cyclininside.nl.