Nieuwe app TRACKS voor geluidswandelingen

Soundtrackcity, de app voor geluidswandelen is compleet vernieuwd en heet nu TRACKS. De code van Soundtrackcity was inmiddels al wat jaren ouder en functioneerde niet meer goed op de nieuwste smartphones. TRACKS is van de grond af opnieuw ontwikkeld. Daarnaast heeft TRACKS nieuwe functionaliteiten en is niet alleen een nieuwe app voor geluidswandelingen.

In de zomer van 2020 sloegen vijf kunstorganisaties in België; Jubilee, Beursschouwburg, BNA-BBOT, Overtoon en Q-O2, de handen ineen om TRACKS te ontwikkelen als een gecureerd platform voor audiowandelingen gemaakt door kunstenaars van alle vijf de deelnemende organisaties.

Meer audiowandelingen en functionaliteiten

Men kan nu meer audiowandelingen in de app vinden dan eerst. Met een groeiende collectie audiowandelingen en vele functionaliteiten verbindt TRACKS individuen met een smartphone met het werk van geluidskunstenaars. TRACKS geeft je de mogelijkheid om geluidswandelingen in je buurt te vinden of aan de hand van verschillende trefwoorden, ze te downloaden of te streamen, je te oriënteren op de interactieve kaart die ook de geprogrammeerde soundtracks triggert als de artiest daarvoor kiest, feedback achter te laten bij de makers en ze te delen met anderen.

Geluidswandelingen

Geluidswandelingen zijn wandelingen die weloverwogen worden gecombineerd met de zintuiglijke aandacht van het luisteren. Ze bieden verhalen, muziek, geluidsexperimenten, en allerlei zintuiglijke informatie die je anders misschien zou missen. Zicht, geur en gevoel zijn aanwezig, maar geluiden staan voorop. Dit verandert je gebruikelijke gevoel van lichaam en bewustzijn en bevordert een nieuw begrip van de omgeving. Bij elke stap hoor je de kunstenaar spelen met geluid, experimenteren met compositie, en je leiden naar nieuwe ervaringen. Zo kan men het vergelijken met een film, waar beeld en geluid sterk verbonden zijn en gecontroleerd worden door de kunstenaar. Bij een audiowandeling wordt je ‘gezichtspunt’ je ‘punt van horen’.

Bron: Soundtrackcity